Punavalohoito
Valitse valikosta Hyvinvointi ja sieltä Punavalohoito
Tervetuloa tutustumaan Punavalohoidon vaikutukseen.
Yllä olevasta linkistä voit varata ajan itsellesi tai lemmikillesi.
Lemmikin hoidossa saat samalla itsellesikin hoidon.
Punavalo hoito eli fotobiomodulaatio hoito
Punavalohoito on saanut suosiota viime vuosina tehokkaana tapana vähentää kipua ja tulehdusta. Tässä hoidossa matalantason laser- ja infrapunavalo tietyn etäisyyden päästä otettuna lisää verenkiertoa, edistää kollageenin tuotantoa ja vähentää tulehdusta saavuttaen useita solu- ja kudoskerroksia. Hoitoa on käytetty menestyksekkäästi moniin sairauksiin, kivun lievityksenä niveltulehdukseen, lihassärkyyn ja -kipuun, ihosairauksiin ja kipuoireyhtymiin. Myös lemmikit hyötyvät hoidosta.
Hoitoa voidaan käyttää erilaisiin oireisiin, jonka aiheuttaa mm:
Nivelrikko
Reuma
Fibromyalgia
Psoriasis
Ekseema
Kynsisieni
Auringonpolttama
Haavan paraneminen
Vaihdevuodet
Verensokerinvaihtelut
Alzheimerin tauti
Punavalo hoidon vaikutukset
Kohdennettu punavalohoito parantaa luonnollista immuunijärjestelmää, jolloin se voi tehokkaammin torjua sairauksia. Verenkierto lisääntyy, jolloin keho saa ravintoaineita, jotka vahvistavat terveyttäsi ja poistaa paremmin myrkkyjä.
Punavalohoito parantaa mielialaa ja vähentää stressitasoja. Lievittää pimeän ajan kaamosmasennusoireita, ahdistusta ja muita mielenterveyden ongelmia. Punaisen valon rauhoittavat vaikutukset hyödyttävät myös unettomuudesta kärsiviä. Punavalohoito auttaa unenlaatuun. Se säätelee vuorokausirytmiä ja auttaa nukkumaan paremmin. Se auttaa vähentämään kortisolin tasoa, stressihormonia, joka voi häiritä kehon luonnollista kykyä levätä ja parantua unen aikana.
Punavalohoito lisää energiatasoa ja henkistä valppautta. Se lisää ATP:n tuotantoa kehossa, joka auttaa toimittamaan polttoainetta soluihin ja lihaksiin paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Se edistää nopeampaa toipumisaikaa urheiluvammoista, auttaa haavanparanemisessa ja hidastaa ikääntymisessä, koska se auttaa kudosten uudistumisessa stimuloimalla solujen toimintaa, mikä auttaa luomaan uusia soluja.
Punavalohoito tehostaa aineenvaihduntaa, nopeuttaa ruuansulatusprosessia ja nostaa energiatasoa. Lisääntynyt verenkierto saa kehon polttamaan rasvaa tehokkaammin.
Punavalohoito parantaa myös päänahan verenkiertoa vahvistaen karvatuppia parantaen hiusten elinvoimaa.
Punavalon tiedetään parantavan näköongelmia, kuten yösokeutta ja kaihia. Lisääntynyt verenkierto auttaa ravitsemaan silmän soluja, parantamaan näköä ja vähentämään silmien rasitusta.
Lääketieteen ja terveydenhuollon vastuuvapauslauseke:
Tämän artikkelin sisältämiä tietoja ei ole tarkoitettu tai epäsuorasti ehdotettu vaihtoehdoksi ammatillisille diagnooseille tai yleisesti suositelluille hoidoille ja lääketieteellisille neuvoille. Ehdottomasti kaikki tämän verkkosivun sisältö, mukaan lukien itse artikkeliteksti, kuvat, kommentit ja muut tiedot, on tarkoitettu vain epäspesifisiin tietotarkoituksiin. Suosittelemme, että et koskaan jätä huomiotta ammatillisia terveys- / lääketieteellisiä neuvoja, ja suosittelemme, että et saa viivyttää ammattimaisesti suositellun lääketieteellisen hoidon hakemista tämän artikkelin / verkkosivuston lukemisen kautta saatujen tietojen vuoksi. Tällä verkkosivustolla myytävät tai suositellut tuotteet eivät ehdottomasti ole minkään tietyn sairauden, vamman tai vamman diagnosointiin, ehkäisyyn, tarkkailuun, hoitoon tai lievittämiseen.
Sivun alaosassa Punavalohoidon käyttöohjeet ja linkkejä tieteellisiin tutkimuksiin.
Valohoidon tiede ja solujen toiminta
Miten yksi terapia voi mitenkään hoitaa niin monenlaisia terveysongelmia? Vaikka tämä saattaa vaikuttaa epätodennäköiseltä, fotobiomodulaation taustalla olevan tieteen tarkastelu auttaa selittämään sen kauaskantoisen tehokkuuden.
Fotobiomodulaatiolla on ollut monia muita nimiä: kylmälaserhoito, matalan tason laserhoito (LLLT), valohoito ja punaisen valon hoito. Nykyisen termin erittely osoittaa, että se koostuu:
- Foto/Kuva — kevyt.
- Bio — elämä, elävät solut.
- Modulaatio/Mukauttaminen — prosessien muuttaminen.
Valohoidon alkeellisin muoto on jotain, josta useimmat ihmiset oppivat peruskoulun tieteessä: fotosynteesi. Fotosynteesissä kasvit imevät auringonvaloa tuottamaan energiamuotoa, jota kutsutaan adenosiinitrifosfaatiksi (ATP). ATP on energia, joka ajaa kaikkia eläviä organismeja.
Sekä eläin- että ihmissolut voivat myös imeä valoa ATP: n tuottamiseksi. Kun solujen mitokondriot imevät tiettyjä valon aallonpituuksia, ne käyttävät energiaa tuottamaan ATP: tä, joka pitää kehon prosessit käynnissä tehokkaasti.
Sairaat solut voivat johtua sairaudesta, traumasta ja muista tekijöistä, jotka aiheuttavat oksidatiivista stressiä ja vapaiden radikaalien kertymistä soluihin. Nämä vapaat radikaalit estävät mitokondrioiden ATP:n tuotannon, mikä tarkoittaa, että soluilla ei ole enää energiaa suorittaa elintoimintojaan. Tämä johtaa tulehdukseen, verenkierron heikkenemiseen, kipuun, epämukavuuteen ja käytön menetykseen.
Fotobiomodulaatio voi kuitenkin auttaa vapaiden radikaalien poistamisessa, jolloin solut voivat uudistaa ATP: n tuotantoaan. Näin ollen valohoito parantaa tulehdusta, paranemista, kipua, verenkiertoa, serotoniinin ja endorfiinien neurotransmissiota ja jopa kantasolujen vapautumista kehossa.
Valohoidon perustoimintamekanismi ei muuta kehon luonnollisia prosesseja; Se yksinkertaisesti auttaa heitä työskentelemään tehokkaammin.
Mikä on mitokondrion tehtävä?
Mitokondriot ovat soluelimiä, joita esiintyy kaikissa aitotumallisissa soluissa ja niiden keskeinen tehtävä on tuottaa energiaa solujen käyttöön. Ne huolehtivat soluhengityksestä eli muuttavat nauttimamme ravintoaineet hengittämämme hapen avulla energiaksi soluille. solujen energiantuoton eli soluhengityksen häiriöitä nimitetään mitokondriotaudeiksi, jotka voivat ilmetä moninaisina oireina. Lihaskudos ja keskushermosto kärsivät herkimmin energianvajauksesta, mutta myös muiden elimien toiminnan häiriöitä on esiintynyt.
Mitä antioksidantit ovat? Mitä tarkoittaa oksidatiivinen stressi? Mikä on hapettumisstressi?
Elimistö tuottaa itse monia entsyymejä, jotka toimivat antioksidantteina. Antioksidantti on kemiallinen yhdiste, joka estää toisten yhdisteiden hapettumista. Toisin sanoen ne toimivat estämällä ja neutralisoimalla reaktiivisten happiyhdisteiden suurta määrää elimistössä eli antioksidantti on hapettumisenestoaine. Antioksidantit tasapainottavat biologisissa järjestelmissä hapetusstressin eli oksidatiivisen stressin aikaansaamia haitallisia reaktioita.
Näiden happiyhdisteiden suuri määrä muodostaa kehoon hapettusmistressin eli oksidatiivisen stressin.
Hapetusstressiksi kutsutaan tilaa, jossa kehomme vapaiden radikaalien ja antioksidanttien määrä on epätasapainossa. Kun vapaita radikaaleja on kehossamme enemmän kuin antioksidantteja, pääsevät radikaalit hapettamaan eli vaurioittamaan solujamme, mikä voi johtaa monenlaisiin terveysongelmiin.
-Reaktiivisten happiyhdisteiden muodostumisen ja niitä neutraloivien antioksidanttien välinen tasapaino on elimistölle olennaista, jotta sen solut voivat toimia normaalisti. Antioksidantteja muodostuu elimistössä, ja ne auttavat elimistöä neutralisoimaan happiyhdisteitä, jotka ovat soluille haitallisia.- mm kuvateksti
Mitä ovat happiradikaalit? Mitä ovat reaktiiviset happiradikaalit? Mitä ovat vapaat radikaalit?
Reaktiivinen happiradikaali on hapesta muodostunut yhdiste, joka sisältää parittoman elektronin ja on siksi hyvin reaktiivinen. Nämä pyrkivät kuitenkin jatkuvasti parillisiksi, jolloin ne "varastavat" elektronin joltakin vakaalta molekyyliltä. Aina kun tällainen "varkaus" tapahtuu, muodostuu uusi vapaa radikaali. Reaktiivisia happiyhdisteitä muodostuu kehossa jatkuvasti kehon kuluttaessa happea eli hapen pelkistyminen johtaa erittäin reaktiivisten välituotteiden eli happiradikaalien syntyyn.
Kun elimistön aineenvaihdunta muuttaa ruoan hapen avulla energiaksi tai kun immuunijärjestelmä taistelee elimistöön tulleita mikro-organismeja vastaan, syntyy reaktiivisia happiyhdisteitä kuten esimerkiksi vapaita radikaaleja. Vapaita happiradikaaleja syntyy solun aineenvaihdunnassa.
Vapaat radikaalit ovat aineita, jotka muodostuvat kehossa suojaamaan sitä haitallisilta tekijöiltä, kuten esimerkiksi tupakansavulta tai ympäristömyrkyiltä. Stressi ja kova fyysinen rasitus voivat myös lisätä vapaiden radikaalien muodostumista.
-Oksidatiivista stressiä voi verrata siihen, mitä rasvalle tapahtuu sen hapettuessa tai naulalle tapahtuu sen ruostuessa. Monet seikat voivat vaikuttaa reaktiivisten happiyhdisteiden suuremman määrän syntymiseen, esimerkiksi raskas liikunta, väärä ravinto, tupakointi, ympäristömyrkyt, raskasmetallit tai stressi.-
Kun elimistö altistuu rasituksille, sen antioksidanttipuolustuksen kunnollinen toiminta on erityisen tärkeää, jotta keho olisi mahdollisimman hyvin varustautunut vapaiden radikaalien lisääntynyttä määrää varten.
Antioksidantteja, esimerkiksi C-vitamiinia ja E-vitamiinia, ja mineraaleja seleeni, kupari ja sinkki, on myös ravinnossa. Runsaasti antioksidantteja sisältäviä ruokaineita ovat esimerkiksi marjat, hedelmät, pähkinät, vihannekset ja mausteet. Antioksidanttien C- ja E-vitamiinin saanti suojaa soluja hapettumisstressiltä.
Punavalon käyttö
Punavalopaneeleita on useita eri kokoja.
Hoito annetaan paljaalle iholle noin 20 cm etäisyydeltä 5 – 30 minuuttia kerrallaan. Hoidon jälkeen voi levittää kosteusvoidetta iholle ja välttää auringonvaloa, jonka UV-säteet voi kumota punavalohoidon edut.
Punavalohoidon maksimaaliset edut saavutetaan käyttämällä valoa säännöllisesti joko 3-4 päivän välein säännöllisesti useamman viikon ajan tai lyhyemmän aikaa esim. 10 minuuttia päivittäin muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.
Punavalohoitoon on tehty useita tieteellisiä tutkimuksia eri aihealueilta.
Alla muutamia linkkejä
Holistinen näkökulma siihen, miten fotobiomodulaatio voi vaikuttaa väsymykseen, kipuun ja masennukseen tulehduksellisessa suolistosairaudessa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10216148/
Punavalohoito parantaa masennuksen oireita: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10866010/
Käännä
ihon ikääntymisen merkit punavalohoidolla: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10311288/
Punavalohoito vähentää verensokeritasoa: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jbio.202300521
Punavalohoito ja urheilu: https://www.mdpi.com/2075-1729/11/12/1339
Punavalohoito silmien suojaamiseksi ja parantamiseksi sekä näön menetyksen
estämiseksi: https://www.degreewellness.com/2019/12/red-light-therapy-for-protecting-healing-eyes-and-preventing-vision-loss/
Kynsien
sienen punavalohoito: https://platinumtherapylights.eu/blogs/news/nail-fungus?shpxid=45eda11a-56f0-4e9f-8ee8-b97be78e36c9
Punavalo hoitona
Alzheimerin taudille ja minimaaliselle kognitiiviselle heikentymiselle: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1572100024000309